"Еліта-Центр": крига скресла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Еліта-Центр": крига скресла

Нерухомість
655
АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (Київ) планує у вересні поточного року приступити до будівництва на п'ятьох земельних ділянках житла для потерпілих від афери групи компаній "Еліта-Центр", сказав президент "Київміськбуду" Петро Шилюк.
"На п'ятьох з 14 ділянок уже у вересні плануємо почати будівництво. Реалізація будівництва на п'ятьох ділянках дозволить забезпечити квартирами 246-250 потерпілих. Якщо освоїти всі 14 ділянок, на яких ми виграли конкурс, це всього 700-760 квартир", - сказав він під час зустрічі голови Київміськдержадміністрації (КМДА) Леоніда Черновецького з потерпілими від "Еліта-Центр".
У той же час Шилюк висловив побоювання щодо реалізації всіх проектів, тому що по деяких ділянках "є протести місцевих жителів".
Щодо термінів закінчення будівництва, Шилюк сказав, що "якщо це панельне житло - 12 місяців, якщо монолітно-каркасне - близько 18 місяців".
Разом з тим заступник голови КМДА і голова комісії з вирішення питання потерпілих Володимир Головач повідомив, що по 14 ділянках, раніше виділених під будівництво житла для потерпілих, укладені договори оренди і закінчується проектна робота.
Однак присутні на зустрічі представники міської влади проігнорували пропозицію інвесторів підписати будь-які документи, які гарантували б одержання житла потерпілим громадянам.
Розробка критеріїв черговості одержання житла потерпілими доручена громадській організації потерпілих "Союз грубо обманутих інвесторів". При цьому розподіл побудованого житла також пропонується покласти на дану громадську організацію.
У громадську організацію "Союз грубо обманутих інвесторів" входять 408 інвесторів із числа 1700 потерпілих від діяльності групи компаній "Еліта-Центр".
Раніше повідомлялося, що на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості. Близько 1,5 тис. громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр", представники якої брали в них гроші як оплату нібито споруджуваного житла. Загальна сума, що одержали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 млн грн
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас