Кабмін підпорядкував собі ОПЗ і "Укртелеком" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підпорядкував собі ОПЗ і "Укртелеком"

Фондовий ринок
231
Кабінет міністрів перепідпорядкував собі кілька підприємств, у тому числі Одеський припортовий завод, "Укртелеком" і "Турбоатом".
"З метою забезпечення належного керування державними корпоративними правами відкритих акціонерних товариств "Одеський припортовий завод", "Київський завод реле та автоматики", "Київський мотоциклетний завод", "Турбоатом", "Завод "Маяк"", "Феодосійська суднобудівна компанія "Море"", "Науково-виробничий комплекс "Київський завод автоматики імені Г.І.Петровського", "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів", "Укртелеком", "Меридіан" імені С.П.Корольова"" і Державної акціонерної компанії "Україна туристична" перекласти повноваження з управління відзначеними корпоративними правами на Кабінет міністрів України", - відзначено в розпорядженні уряду від 16 травня 2008 р.
Відповідно до розпорядження, втратив свою дію п.1 розпорядження Кабміну від 28 жовтня 2004 р. №777 "Деякі питання керування державними корпоративними правами ВАТ "Укртелеком".
У той же час, голова ФДМУ Валентина Семенюк-Самсоненко заявила, що сьогоднішнє перепідпорядкування Кабінетом міністрів собі низки підприємств є незаконним. За її словами, по підприємствах, які розпорядженням були підпорядковані уряду, уже ухвалено рішення про приватизацію, і тому вони повинні перебувати в підпорядкуванні ФДМУ, а не Кабміну.
Раніше сьогодні Кабмін переніс конкурс з приватизації ОПЗ, що планувалося провести 20 травня ц.р.
Також Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти призначеного Кабінетом міністрів в.о. голови Фонду держмайна Андрія Портнова за фактом замаху на незаконну приватизацію.
У свою чергу прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що кримінальна справа проти Портнова порушена за дорученням Президента Віктора Ющенка в режимі прямого тиску. Вона також відзначила, що Генеральна прокуратура "продовжує обслуговувати корупційні схеми". "Це очевидно, і я з жалем змушена це відзначити. Мені боляче, що так робить президент", - сказала Тимошенко
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас