Експерт: Тимошенко провокує подальше зростання цін на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Тимошенко провокує подальше зростання цін на житло

Нерухомість
2155
Якщо уряд Юлії Тимошенко здійснить свої плани щодо збільшення ціни на газ для промислових підприємств із 1 червня до 300 доларів за тисячу кубометрів, це викличе зростання цін на будівельні матеріали і житло. Про це заявив національний менеджер Групи Heildelberg Cement Станіслав Лисенко.
За його словами, підвищення цін на газ, зокрема, відіб'ється на вартості цементу.
"Вартість оренди землі зросла втричі, а ціна шлаків з початку минулого року зросла в 40 разів. Зарплата була збільшена. І ціна газу теж вже зросла, а його частка в собівартості цементу досить істотна. Тому єдиний для виробника спосіб компенсувати ці збитки полягає в підвищенні цін на цемент", - відзначив менеджер.
За його словами, зростання цін на газ і наступне підвищення ціни цементу зроблять більш дорогим і будівництво, а виходить, може привести до чергового витка подорожчання житла.
Як повідомляв "Новий Регіон", раніше екс-міністр палива та енергетики України Юрій Бойко підтвердив інформацію про те, що уряд не виключає підвищення ціни на газ для промислових споживачів до 300 доларів за тисячу кубометрів уже з 1 червня.
Промисловці вже готуються оскаржити рішення Кабміну в Антимонопольному комітеті.
"Цього року газ росте в ціні щомісяця. Це вже нагадує якийсь неконтрольований процес", - обурюється голова Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча Володимир Бойко.
У свою чергу, голова Федерації роботодавців України Юрій Бойко заявив, що, підвищуючи ціни на газ, Тимошенко намагається забезпечити себе грошовим ресурсом напередодні виборів президента.
"Там нічого спільного немає з національними інтересами, там є бажання заробити грошей на президентські вибори. При всіх розмовах, що ми усунемо посередників, змінимо схему, в остаточному підсумку ціна на газ виросла для промислових підприємств. І, відповідно, запущений з новими темпами виток інфляції", - підкреслив Бойко
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас