Кабмін переніс конкурс з приватизації ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін переніс конкурс з приватизації ОПЗ

Фондовий ринок
275
Кабінет міністрів переніс конкурс з приватизації Одеського припортового заводу.
Таке рішення ухвалене на засіданні уряду, повідомив журналістам перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.
Зауважимо, 16 травня ц.р. секретар РНБО Раїса Богатирьова заявила, конкурс з приватизації Одеського припортового заводу, запланований урядом на 20 травня в 2008 р., не відбудеться.
Вона також відзначила, що Президент доручив прем'єр-міністру Юлії Тимошенко вже 19 травня поновити фінансування Фонду держмайна.
Крім того, за її словами, на засіданні РНБО було ухвалене рішення доручити Генпрокуратурі розібратися, хто з посадових осіб заблокував фінансування ФДМУ, і доповісти про результати на наступному засіданні РНБО.
Раніше прес-служба уряду повідомила, що конкурс з продажу ОПЗ відбудеться 20 травня об 11:00 в будинку уряду. У свою чергу народний депутат від БЮТ Андрій Портнов, призначений урядом на посаду голови ФДМУ, раніше неодноразово заявляв про те, що приватизація підприємства відбудеться 20 травня.
Проте 14 травня ц.р. голова Фонду Держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко заявила, що приватизація ОПЗ відмінена остаточно. За її словами, всім потенційним інтересантам продубльована інформація, що конкурс не відбудеться. До того ж В.Семенюк-Самсоненко додала, що ніяких рахунків для проведення конкурсу ФДМУ не відкривав і ніяких заявок до ФДМУ не надходило.
При цьому глава ФДМУ уточнила, що приватизація не поновлюватиметься, поки не будуть прийняті необхідні закони про приватизацію, а також нова програма приватизації, відповідно до указу президента, що стосується об'єктів стратегічного призначення та об'єктів монополістів.
Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко 25 квітня ц.р. повторно припинив дію розпорядження Кабміну про приватизацію ОПЗ. Відзначимо, що раніше Президент України висловлював думку, що Одеський припортовий завод повинен бути приватизований, але без трубопроводу та перевалочних потужностей порту "Південний".
Одеський припортовий завод - другий за величиною виробник аміаку та карбаміду в Україні. Підприємство спеціалізується на виробництві та перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. ОПЗ є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування та перевантаження аміаку. Трубопровід ОПЗ використовується для перевантаження хімічної продукції в порту "Південний". Він також є складовою частиною аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса, і сполучає найбільшого світового виробника аміаку російський "Тольяттіазот", український хімічний концерн "Стирол" (Горлівка, Донецька область) та Одеський припортовий завод.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас