Експерт: Труднощі з відведенням землі в Україні гальмують приплив іноземних інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Труднощі з відведенням землі в Україні гальмують приплив іноземних інвестицій

Нерухомість
190
Труднощі з відведенням землі в Україні і відсутність земельного кадастру гальмують приплив іноземних інвестицій, вважає регіональний президент (Центральна Європа, СНД і Туреччина) французької групи "Лафарж" Ніколас Фурньє.
"Незрозуміло, кому належить земля (в Україні ), як її можна одержати у власність. Земля все гальмує. У Львові ми зіткнулися із проблемою, що важко визначити, кому належить земля. Кадастру нема", - сказав він під час бізнес-форуму в рамках 17-го зібрання Ради директорів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у Києві в неділю.
Фурньє вважає, що вирішенням проблеми було б спрощення чинного в Україні законодавства. "Я хотів би закликати уряд України спростити всі питання, пов'язані із придбанням ліцензії і землі", - сказав він.
Як повідомлялося, французька група "Лафарж" побудує завод з виробництва цементу сухим способом у Львівській області на відстані 12-13 км від існуючого заводу ВАТ "Миколаївцемент", що належить групі "Лафарж". При цьому потужності нового заводу складуть близько 2,3 млн тонн цементу на рік.
Французька група "Лафарж" є світовим лідером з виробництва будматеріалів, зокрема з виробництва цементу, щебеню, бетону і гіпсу.
Гіпсовий підрозділ групи "Лафарж" почав свою роботу в Україні в 2000 році після придбання контрольного пакета акцій ЗАТ "Стромгіпс", перейменованого в 2005 році в ЗАТ "Лафарж гіпс", основним видом діяльності якого є видобуток і реалізація гіпсу.
Крім заводу ВАТ "Миколаївцемент", французька група "Лафарж" володіє в Україні двома кар'єрами з виробництва щебеню
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас