Найгірше для фінансового ринку вже позаду, вважає Полсон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найгірше для фінансового ринку вже позаду, вважає Полсон

Казна та Політика
334
Міністр фінансів США Генрі Полсон вважає, що ситуація на фінансовому ринку США за два останні місяці покращилася і довіра інвесторів відновлюється, повідомляє The Wall Street Journal.
"За моєю оцінкою, ми ближче до закінчення періоду потрясінь на ринку, ніж до його початку, - сказав він під час свого виступу у Вашингтоні. - Дивлячись уперед, я очікую, що фінансові ринки будуть більшою мірою залежати не від недавнього періоду потрясінь, а від більш загальних економічних умов, зокрема, від відновлення в житловому секторі".
Він визнав, що ситуація на фінансовому ринку ще не цілком нормальна. Однак тенденції свідчать про поліпшення ситуації.
Полсон назвав найбільшим ризиком для економіки ситуацію в житловому секторі. Він визнав, що корекція тут ще не завершилася і влада повинна домогтися, щоб проблеми на цьому ринку не поширилися на економіку в цілому.
Фінансова криза почалася минулого літа в США через хвилю дефолтів по нестандартних іпотечних кредитах, а потім поширилася на весь борговий ринок, викликавши підвищення ставок і зниження доступності кредитів. Піком кризи, можливо, став крах у березні інвестбанку Bear Stearns.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас