Східну Європу чекає уповільнення зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Східну Європу чекає уповільнення зростання економіки

Казна та Політика
289
За прогнозом Європейського банку реконструкції та розвитку ( ЄБРР ), цього року економічне зростання у Східній Європі сповільниться через інфляцію та кредитну кризу, повідомляє 18 травня Bloomberg.
За оцінкою ЄБРР, зростання економіки регіону складе цього року близько 6% у порівнянні з 7,3% в 2007 році. Однак це вище від січневого прогнозу Банку, що тоді пророкував зростання на рівні 5,5%.
"Інфляція, що у багатьох країнах досягла двозначного рівня, є насущною проблемою регіону, - говориться в заяві ЄБРР, зробленій на щорічній конференції в Києві. - Затяжний стрес на західних фінансових ринках може привести до більш різкого, ніж очікувалося, зниження припливу капіталів у регіон". На думку Банку, це може оголити значну залежність регіону від зовнішнього фінансування.
Рушійною силою прискорюваної інфляції в країнах Східної Європи є збільшення світових цін на продовольство і підвищення внутрішнього попиту. Інфляція, що досягла у квітні 17,5% у Латвії, 11,4% в Естонії і 30,2% в Україні, б'є по купівельній спроможності споживачів і скорочує зростання роздрібних продажів, відзначає ЄБРР.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас