Туркменістан буде постачати газ в Україну в 2009 році через Газпром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туркменістан буде постачати газ в Україну в 2009 році через Газпром

Енергетика
296
Туркменістан в 2009 році продовжить поставки природного газу в Україну через групу компаній "Газпром", повідомив голова правління державного комерційного банку "Халкбанк" Гурбанмурат Бегмурадов, що очолював делегацію Туркменістану на щорічних зборах керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Києві.
Він пояснив, що Україна буде купувати газ на російському ринку, тому що Ашхабад уклав контракти про його продаж з "Газпромом".
Бегмурадов знову підтвердив, що Туркменістан у наступному році буде реалізовувати газ російському концерну за ринковими цінами, однак не назвав ніяких конкретних цифр.
При цьому він нагадав, що Ашхабад продовжує будівництво газопроводу в Китай, що дозволить йому диверсифікувати експортні поставки газу.
Тривалий час більш низька ціна на природний газ в Україні в порівнянні із сусідами пояснювалася прямими або через посередників закупівлями більш дешевого в порівнянні з російським середньоазіатського газу, у якому основну частку займав газ із Туркменістану.
Однак в останні кілька років Ашхабад, що впритул підійшов до диверсифікованості своїх експортних поставок, став швидко підвищувати ціни, заявивши про намір вивести їх на ринковий рівень.
При цьому українська влада періодично заявляє про плани домовитися з Туркменістаном про поновлення прямих поставок газу за вигідними для Києва цінами
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас