Банкір ФРС прогнозує уповільнення інфляції в США у другому півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір ФРС прогнозує уповільнення інфляції в США у другому півріччі

Казна та Політика
132
Голова Федерального резервного банку Атланти Денис Локхарт прогнозує зниження інфляції в США в результаті уповільнення темпів економічного зростання, повідомляє агентство Bloomberg.
"Ми очікуємо деякого зниження інфляції в другій половині нинішнього і в 2009 році виходячи із прогнозу про слабке зростання економіки, - сказав він. - Є деякі попередні сигнали, що сила інфляційного тиску знижується".
Він вважає, що "технічно" економіка США не перебуває в рецесії, хоча й переживає "явне уповільнення".
Заяви Д.Локхарта пролунали не цілком в унісон заявам інших представників ЦБ. Минулого тижня вони дали ясний сигнал, що вважають зараз головною загрозою для економки США зростаючу інфляцію і не виключають підвищення в доступній для огляду перспективі рівня процентних ставок.
Інфляція підвищилася до значень, які є "неприйнятними", заявив в Оклахомі голова Федерального резервного банку Канзасу Томас Хеніг. Президент банку Далласа Ричард Фішер вважає, що економіці США загрожує тривалий період повільного зростання, за підсумками якого країна може також зіткнутися з більш високою, ніж цього б хотілося, інфляцією.
Після заяв банкірів ринок підвищив шанси на підвищення під кінець року базової ставки Федеральної резервної системи (ФРС).
Відповідно до котирувань ф'ючерсів, за підсумками засідання 24-25 червня ФРС із 90%-вою імовірністю збереже процентну ставку без змін - на рівні 2%.
Однак уперше на рівні 23% оцінюється ймовірність збільшення вартості кредитів уже за підсумками засідання у вересні. Шанси ж на зміну ставки в жовтні вищі в 2 рази.
У квітні базова ставка ФРС була знижена з 2,25% до 2%, з вересня минулого року зниження склало вже 3,25 процентні пункти. Зростання ВВП США в першому кварталі склало 0,6%, а інфляція в березні (СPI) досягла 3,2% річних
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас