Опитування: В Європі, Азії і США вважають, що нерівність доходів надто велика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: В Європі, Азії і США вважають, що нерівність доходів надто велика

Казна та Політика
321
Громадська думка в Європі, Азії та США виявилася напрочуд схожою у тому, що розрив між багатими і бідними занадто великий, і багаті повинні платити більше податків, повідомляє Financial Times.
Нерівність доходів виявилася гострою політичною проблемою в багатьох країнах у світлі того, що чергова хвиля глобалізації породила клас надбагатих людей.
За даними Програми розвитку ООН, в 2005 році 50 найбагатших людей на планеті заробляли більше, ніж 416 млн. найбідніших.
За даними нового опитування, проведеного FT і соціологічною службою Harris, переважна більшість людей у країнах Європи, від 76% в Іспанії до 87% у Німеччині, вважають, що нерівність доходів занадто велика. Навіть у США, країні, що традиційно вважається толерантною до нерівності доходів, 78% респондентів також вважають розрив занадто великим.
Опитування вперше проводилося в Азії, де 80% респондентів у Китаї також вважають нерівність доходів надто великою. Найнижчою частка тих, хто розділяє цю думку, виявилася в Японії - 64%.
Переважна більшість учасників опитування вважає, що в найближчі п'ять років нерівність доходів ще збільшиться, і тільки в Китаї більшість респондентів очікує, що вона зменшиться.
В опитуванні FT/Harris, що проводилося 30-квітня - 12 травня у восьми країнах світу, брало участь 8748 респондентів
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас