Ціни на нафту встановили новий історичний рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту встановили новий історичний рекорд

Енергетика
310
Ціни на нафту під час торгів на нью-йоркській біржі NYMEX у п'ятницю, 16 травня, оновили історичний максимум.
Під час торговельної сесії контракти на червневі поставки нафти марки WTI укладалися за ціною 127,98 долара за барель. За підсумками торгів ціна нафти була зафіксована на позначці 126,29 долара за барель, що на 2,17 долари перевищує результат четверга і є новим історичним максимумом.
На лондонській біржі ICE нафта марки Brent під час торгів також оновила рекорд, продаючись за ціною 126,34 долара США. Однак за підсумками торгів ціна на червневі ф'ючерси була встановлена на позначці 124,99 долара за барель, що нижче історичного максимуму 125,9 долара за барель, установленого 9 травня.
На думку аналітиків, зростання ціни на нафту пов'язане з оприлюдненим прогнозом інвестиційного банку Goldman Sachs, у якому говориться, що в другій половині 2008 року барель нафти може подорожчати до 141 долара. На ринок також могли вплинути і повідомлення про те, що Китай має намір найближчим часом збільшити імпорт нафти. Раніше прогнозувалося, що після землетрусу в провінції Сичуань Китай скоротить споживання нафти, однак, за деякими даними, КНР навпаки планує збільшити експорт палива, щоб покрити дефіцит електроенергії, викликаний виходом з ладу електростанцій, що потрапили в зону нещастя.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас