США допоможуть захистити саудівську нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США допоможуть захистити саудівську нафту

Енергетика
177
Сполучені Штати посприяють Саудівській Аравії в забезпеченні безпеки її нафтових ресурсів. Угоду про це підписано в п'ятницю під час візиту в цю країну американського президента Джорджа Буша, повідомив журналістам міністр закордонних справ королівства Сауд ель-фейсал.
Голова саудівського МЗС відзначив, що мова не йде про направлення у Саудівську Аравію американських солдатів. "Угода передбачає надання допомоги в підготовці (саудівських) фахівців та обміні інформації на рівні експертів", - сказав він на прес-конференції в Ер-Ріяді.
Під час візиту голови Білого дому в Ер-Ріяд між США та Саудівською Аравією був також підписаний "меморандум взаєморозуміння про співробітництво в сфері мирного використання ядерної енергії та інших енергетичних областях", повідомив принц Сауд.
Найближчим часом, за його словами, Ер-Ріяд і Вашингтон мають намір укласти угоду про співробітництво в галузі науки та техніки. Підготовча робота із цього питання завершена.
Візит президента США в Саудівську Аравію, приурочений до 75-річчя встановлення дипвідносин між двома країнами, завершується в суботу. З Ер-Ріяд Буш вилетить у Каїр, де зустрінеться із президентом Єгипту Хосні Мубараком і виступить на сесії Всесвітнього економічного форуму в Шарм еш-шейсі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас