Богатирьова: Конкурс з приватизації ОПЗ 20 травня не відбудеться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Богатирьова: Конкурс з приватизації ОПЗ 20 травня не відбудеться

Енергетика
272
Конкурс з приватизації Одеського припортового заводу, запланований урядом на 20 травня в 2008 р., не відбудеться.
Про це після закінчення засідання Ради національної безпеки та оборони заявила на брифінгу секретар РНБО Раїса Богатирьова, передає кореспондент РБК-Україна.
Вона також відзначила, що президент доручив прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко вже 19 травня відновити фінансування Фонду держмайна. Крім того, за її словами, на засіданні РНБО було ухвалено рішення доручити Генпрокуратурі розібратися, хто з посадових осіб заблокував фінансування ФДМУ, і доповісти про результати на наступному засіданні РНБО.
Раніше сьогодні прес-служба уряду повідомила, що конкурс з продажу ОПЗ відбудеться 20 травня в 11:00 в будинку уряду.
Проте 14 травня ц.р. голова Фонду Держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко заявила, що приватизація ОПЗ відмінена остаточно. За її словами, всім потенційним інтересантам була продубльована інформація, що конкурс не відбудеться. До того ж Семенюк-Самсоненко додала, що ніяких рахунків для проведення конкурсу ФДМУ не відкривав і ніяких заявок до ФДМУ не поступало.
При цьому глава ФДМУ уточнила, що приватизація не поновлюватиметься, поки не будуть прийняті необхідні закони про приватизацію, а також нова програма приватизації, відповідно до указу президента, що стосується об'єктів стратегічного призначення та об'єктів монополістів.
У свою чергу народний депутат від БЮТ Андрій Портнов, призначений урядом на посаду голови ФДМУ, раніше неодноразово заявляв про те, що приватизація підприємства відбудеться 20 травня.
Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко 25 квітня ц.р. повторно припинив дію розпорядження Кабміну про приватизацію ОПЗ. Відзначимо, що раніше Президент України висловлював думку, що Одеський припортовий завод повинен бути приватизований, але без трубопроводу та перевалочних потужностей порту "Південний".
Одеський припортовий завод - другий за величиною виробник аміаку та карбаміду в Україні. Підприємство спеціалізується на виробництві та перевантаженні хімічної продукції, що поступає з країн СНД на експорт. ОПЗ є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування та перевантаження аміаку. Трубопровід ОПЗ використовується для перевантаження хімічної продукції в порту "Південний". Він також є складовою частиною аміакопроводу Тольятти-Горлівка-Одеса, і сполучає найбільшого світового виробника аміаку російський "Тольяттіазот", український хімічний концерн "Стирол" (Горлівка, Донецька область) та Одеський припортовий завод.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас