Білий дім не вважає, що Китай маніпулює курсом юаню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім не вважає, що Китай маніпулює курсом юаню

Валюта
120
Адміністрація Джорджа Буша не вважає, що КНР маніпулює курсом своєї національної валюти з метою одержання несправедливих торговельних переваг, повідомляє Associated Press. Це видно з доповіді Білого дому Конгресу, підготовленої міністерством фінансів США.
У доповіді вказується, що Китай повинен звернути увагу на "істотну недооціненість" своєї валюти відносно долара, однак за технічними критеріями, КНР не може вважатися валютним маніпулятором. При цьому, у документі відзначається, що з липня 2005р., коли китайська монетарна влада пом'якшила свою валютну політику, юань зміцнився відносно долара на 18,4%. Мінфін США вважає, що "Китай повинен інтенсифікувати зусилля з ребалансування своєї економіки" для посилення внутрішнього попиту, зниження залежності від експорту і зміни фінансової системи для того, щоб курс юаню визначався скоріше ринком, ніж урядом.
Тим часом, американські промисловці вважають, що в даний момент юань недооцінений на 40%, що робить більш конкурентноздатною китайську продукцію в США і менш доступною - американську в КНР. Цієї ж думки дотримується і Конгрес, що вимагає від адміністрації більш активно почати економічні санкції проти КНР, побоюючись надмірного зростання дефіциту торговельного балансу із нею. Торік дефіцит досяг рекордного значення в розмірі $256,3 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас