Долар до євро падає в п'ятницю вперше за 4 дні в очікуванні статданих зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар до євро падає в п'ятницю вперше за 4 дні в очікуванні статданих зі США

Валюта
497
Курс американського долара до євро падає під час торгів у п'ятницю вперше за чотири дні в очікуванні статистичних даних щодо економіки США, повідомляє агентство Bloomberg.
Інвестори вважають, що число новобудов у США опустилося у квітні до найнижчого за 17 років рівня, а споживча довіра - до мінімуму за 26 років.
Як очікується, кількість новобудов минулого місяця впала на 0,8% - до 939 тис. будинків у річному вирахуванні. Кількість дозволів на будівництво житла, що дозволяє оцінити темпи будівництва в найближчому майбутньому, скоротилася на 1,3% - до 915 тис., прогнозують експерти.
Міністерство торгівлі США опублікує дані про будівництво будинків у п'ятницю о 16:30 МСК.
"Ми відзначаємо деякий негативний настрій, що впливає на курс долара, - говорить стратег валютного ринку Merrill Lynch & Co. Емма Лоусон. - Ринок вважає, що ситуація в сфері житла США продовжує погіршуватися".
Підтримку євро надали також заяви представників Європейського центрального банку (ЄЦБ), з яких учасники ринку зрозуміли, що банк не збирається знижувати ставку цього року.
"Поточний рівень базової процентної ставки буде сприяти досягненню нашої мети - забезпечення цінової стабільності в середньостроковій перспективі, - заявив член ради ЄЦБ Ів Мерш. - При цьому, якщо ризики ослаблення темпів економічного зростання єврозони зменшуються, то ризики прискорення інфляції ростуть".
Інший член ради ЄЦБ Клаус Лібшер також вважає, що грошово-кредитна політика банку відповідає цілі підтримки цінової стабільності і дозволяє уникнути нарощування інфляційних побоювань.
На питання про те, чи може ЄЦБ знизити ставки цього року, він відповів: "З огляду на ризики зростання цін, я думаю, що відповідь ясна. Ці ризики не зменшилися".
Вартість долара до євро знизилася під час торгів у Лондоні до $1,5477 за євро проти $1,5448 на закриття ринку в Нью-Йорку в четвер.
Курс долара щодо ієни становить 104,78 ієни в порівнянні з 104,74 ієни
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас