Долар та ієна програють тиждень євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар та ієна програють тиждень євро

Валюта
263
Американський долар завершує тиждень у мінорі на тлі очікувань несприятливих макроекономічних даних по США, а японська ієна слабшає на збільшенні привабливості арбітражної стратегії “Carry trade”.
Долар слабшав у ранкові години п'ятниці до $1,5497 за євро о 6:45 у Лондоні з $1,5448 увечері в Нью-Йорку. Тиждень тому долар торгувався по $1,5482 за євро. З мінімального рівня 22 квітня долар зміцнився на 3,3%. Проти ієни долар торгувався по 104,57 ієн з 104,74 ієн увечері в Нью-Йорку. Тиждень тому курс долара до ієни становив 102,87 ієн. Євро торгувався по 162,05 ієн з 161,79 ієн увечері в Нью-Йорку і 159,21 ієн тижнем раніше.
Настільки помітне ослаблення ієни за тиждень пов'язують із збільшенням привабливості активів поза Японією. На американському фондовому ринку відновилося невелике зростання, та й в Азії спостерігається позитивна динаміка. Крім того, сигнали припинення політики зниження ставок у США і Великобританії також підтримують американський долар, піднімаючи привабливість дешевих японських кредитів для інвестування їх у дохідні активи.
Втім, зростання долара на поточному тижні було обмежене несподівано негативними даними щодо промислового виробництва в США за квітень. Відповідно до статистики ФРС, промислове виробництво у квітні скоротилося на 0,7% замість 0,3%, прогнозованих аналітиками. При цьому зростання у попередньому місяці було переглянуто убік зниження і склало лише 0,2% у порівнянні з 0,3% у попередньому звіті. Індекс ділової активності в регіоні ФРБ Нью-Йорка Empire State також виявився в негативній зоні minus 3,2 пункти в травні після 0,6 пункту значення у квітні.
Втім, ринок поки слабко реагує на негативні дані. Очікування збереження ставки на засіданні ФРС у червні лише трохи знизилися. Відповідно до ф'ючерсів на Chicago Board of Trade, імовірність збереження ставки становить 90% у порівнянні з 94% днем раніше. Імовірність підвищення ставки на 25 базисних пункту до вересня оцінюється в 21%.
У п'ятницю долар також очікують випробування макроекономічними даними. Згідно із прогнозами, індекс споживчої впевненості Мічиганського університету знизився в травні до 62 пункту в порівнянні з 62,6 у квітні. Це стане мінімальним значенням індексу за останні 26 років. 16 травня також виходить звіт міністерства торгівлі щодо продажів нового житла у квітні. Очікується, що значення виявиться мінімальним за 17 років.
З інших даних варто відзначити несподівано сильну статистику японського ВВП за I квартал. Зростання ВВП Японії в перші три місяці року склало 3,3% у річному вираженні, значно перевершивши 2,5%, прогнозованих економістами. Втім, в останні три місяці 2007 року він перебував на рівні 3,5%. Проте, ієна досить слабко відреагувала на дані уряду і може завершити тиждень із серйозним ослабленням
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас