Кінах: Членство в СОТ несе загрози для низки галузей економіки України і фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Членство в СОТ несе загрози для низки галузей економіки України і фінансів

Казна та Політика
340
Набуття Україною статусу члена СОТ за відсутності відповідних програм адаптації таїть загрози для національного сільського господарства, автомобілебудування, легкої промисловості, фінансового сектора, вважає народний депутат України (фракція Партії регіонів), голова Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах.
"Вступ у СОТ - це виклик для внутрішнього ринку, що стає більш відкритим і ліберальним. І головна загроза тут криється для сільського господарства, автомобілебудування, легкої промисловості, оскільки, незважаючи на набуття статусу члена, у нас дотепер не розроблені відповідні програми адаптації", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у Києві в п'ятницю.
А.Кінах додав, що в умовах лібералізації імпорту ці галузі можуть стати нерентабельними і країна може бути змушена завозити відповідну продукцію, незважаючи на можливість виробництва усередині України.
Він також звернув увагу на те, що відповідних програм вимагає і банківський сектор, оскільки з набуттям членства іноземні банки одержали право відкривати свої філії на території країни. А через те, що зараз більшість фінансових установ з іноземними інвестиціями орієнтуються на споживче кредитування, це може загрожувати збільшенням його обсягу і наступним зростанням інфляції.
При цьому А.Кінах відзначив, що Україна однозначно повинна бути членом СОТ, що нараховує більше 150 держав, що виробляють 93% всесвітньої продукції, оскільки 50% вітчизняного ВВП експортується і членство в організації дозволяє ефективно просувати нашу продукцію на зовнішні ринки збуту
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас