Ф'ючерси на індекси США ростуть слідом за прогнозами щодо нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ф'ючерси на індекси США ростуть слідом за прогнозами щодо нафти

Енергетика
186
Ф'ючерси на американські індекси ростуть у п'ятницю 16 травня слідом за різким підвищенням прогнозів щодо ціни на нафту в інвестиційному банку Goldman Sachs.
Станом на 6:31 у Нью-Йорку, ф'ючерси на S&P 500 ростуть на 3,50 пункти до 1428,10, а ф'ючерси на Nasdaq 100 піднімаються на 4,25 пункти до 2040,00.
Нафтовий сектор американського ринку знову в центрі уваги після виходу чергового прогнозу ціни на нафту в другій половині 2008 року. Прогноз Goldman щодо ціни на нафту марки West Texas Intermediate, WTI або Light Sweet, становить у середньому $141 за барель у другій половині 2008 року. У минулому прогнозі середня ціна становила $107 за барель. Аналітики відзначають, що довгостроковий тренд по нафті почав все сильніше указувати на зростання ціни.
Зокрема, це пояснюється тим, що в останні роки приріст видобутку скоротився до 1% на рік, хоча світова економіка демонструє темпи зростання близько 3,8%. “Беручи до уваги цей дисбаланс, можна говорити про те, що ціни на нафту повинні будуть рости в довгостроковій перспективі, - говориться в доповіді.
Втім, аналітики Goldman також відрізнилися й у роздрібному секторі. Зокрема, рекомендації із сектора були знижені до “нейтральних”. Експерти фінансової компанії вважають, що рекордні ціни на нафту будуть штовхати нагору ціни на бензин, негативно впливаючи на споживчу впевненість та активність, що приведе до зниження продажів роздрібних компаній.
З корпоративних новин можна відзначити повідомлення про те, що оборонна корпорація Lockheed Martin Corp. (LDM) виграла контракт на суму $1,46 млрд. для побудови нової навігаційної супутникової мережі, призначеної для оборонних і цивільних цілей. При цьому сума контракту може зрости до $3,57 на наступних етапах реалізації. Якщо акції Lockheed Martin Corp. почали рости в Європі, то папери компанії Boeing (BA), що програла тендер, почали знижуватися.
На п'ятницю також запланований вихід даних щодо ринку житла і споживчої впевненості. Згідно із прогнозами, індекс споживчої впевненості Мічиганського університету знизився в травні до 62 пункту в порівнянні з 62,6 у квітні. Це стане мінімальним значенням індексу за останні 26 років. 16 травня також виходить звіт міністерства торгівлі щодо початків будівництв у квітні. Очікується, що значення виявиться мінімальним за 17 років і складе 935 тис. у річному вираженні.
Ринок нафти різко відреагував на прогноз Goldman Sachs. Станом на 14:15 МСК, барель нафти марки Light Sweet дорожчає на $1,01 до $125,13. При цьому в парі євро-долар наступила тимчасова рівновага. Євро відіграє лише 16 пункту і торгується по $1,5464.
Таким чином, ситуація перед відкриттям досить тривожна. Якщо нафтовий сектор продовжує штовхати ф'ючерси нагору, то вкрай негативний прогноз щодо нафти може серйозно вдарити по транспортному та споживчому секторах. Крім того, ринок буде стежити за розвитком ситуації навколо Yahoo Inc. (YHOO), де може відбутися революція в раді директорів, пов'язана з відмовою керівництва компанії від пропозиції Microsoft (MSFT) поглинути Yahoo за ціною $33 за акцію
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас