Рада встановила граничну торговельну надбавку на хліб, крупи, сіль, молоко і картоплю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада встановила граничну торговельну надбавку на хліб, крупи, сіль, молоко і картоплю

Казна та Політика
305
Верховна Рада встановила граничну торговельну надбавку не більше 15% на соціально значимі продукти харчування.
За прийняття в цілому законопроекту №2292 "Про регулювання реалізації окремих соціально значимих продуктів харчування" проголосував 251 депутат при необхідних 226.
Документ передбачає, що при порушенні даної норми вся сума торговельної надбавки і штраф у дворазовому розмірі виторгу стягується Державною податковою адміністрацією за рішенням Державної інспекції з контролю за цінами, у місцевий бюджет за місцем здійснення торговельної діяльності підприємства-порушника.
До числа соціально значимих продуктів належать: борошно пшеничне вищого, першого і другого сорту, борошно житнє обдирне; хліб, хлібобулочні та макаронні вироби з борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту і борошна житнього обдирного (у тому числі для діабетиків); крупи, свинина, яловичина, м'ясо птиці (курятина), курячі яйця; м'ясні та ковбасні вироби (крім сирокопчених і сиров’ялених); молоко, сметана, кефір, ряжанка, кисломолочні сири, масло; сіль, цукор, соняшникова та кукурудзяна олія; овочі (картопля, білокачанна капуста, буряк, морква).
При цьому Кабінету Міністрів надається право доповнювати та уточнювати цей список.
Як повідомлялося, Кабмін домовився із власниками найбільших супермаркетів про обмеження ними торговельної націнки на соціально значимі товари на рівні до 10%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас