Американські ЗМІ пророкують Зубкову "Газпром" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські ЗМІ пророкують Зубкову "Газпром"

Енергетика
132
Колишній прем'єр-міністр Росії Віктор Зубков стане головою ради директорів "Газпрому". Про це повідомляє американська газета The Wall Street Journal з посиланням на слова голови правління газової монополії Олексія Міллера.
За даними видання, Міллер заявив про це у Великобританії. Він також додав, що призначення відбудеться протягом місяця.
Коли стало відомо, що колишній президент Володимир Путін очолить уряд, російські ЗМІ припускали, що Віктор Зубков перейде в "Газпром". Це побічно підтверджувалося тим, що Зубков увійшов у список кандидатів у раду директорів компанії.
Однак у середині березня стало відомо, що колишній прем'єр-міністр увійшов в уряд, ставши першим віце-прем'єром. Втім, ця посада не може перешкодити Зубкову очолити "Газпром".
Раніше головою ради директорів газової монополії був Дмитро Медведєв. Він змушений був залишити цю посаду, ставши президентом Росії. Місце Медведєва тимчасово зайняв Олексій Міллер.
"Газпром" - найбільша російська компанія. За капіталізацією вона посідає третє місце у світі, поступаючись тільки американській ExxonMobil і китайській PetroChina. Контрольний пакет акцій компанії належить державі
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас