Банкіри обіцяють відновлення кредитування житла найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри обіцяють відновлення кредитування житла найближчим часом

Кредит&Депозит
620
Українські банкіри чекають закінчення кризи з іпотекою найближчим часом.
На даний момент, як відомо, кілька банків призупинили гривневе кредитування, деякі - навіть валютне. У той же час кредити не довгострокові продовжують видаватися, про що свідчить офіційна статистика збільшення кредитних портфелів банків.
Повернення до звичних умов кредитування можливо в найближчому майбутньому, "після повернення рівня довіри до вітчизняних банків з боку іноземних кредиторів, а також заходів з боку держави щодо збалансування грошової маси", - вважає Валерій Пацуй, начальник Управління роздрібного бізнесу ПУМБ.
"З огляду на те, що НБУ підсилив резервні вимоги до банків, які видають довгострокові кредити, банк із метою економії витрат продовжує кредитувати тільки в іноземній валюті", - говорить голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук.
Основною же причиною падіння обсягів кредитування житла в ПУМБ вважають рівень цін на нерухомість.
Вартість нерухомості в Україні перевищила рівень цін у багатьох країнах Європи, що, з огляду на розмір доходів українського середнього класу, не сприяє нормальному розвитку цього ринку.
"Задайте собі питання, яка частка українців, які зможуть дозволити собі виплати по іпотечному кредиту навіть при нульовій ставці? Повірте, невелика. Це і є головна і, на жаль, найбільш стійка тенденція", - говорить представник ПУМБ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас