Жан-Клод Юнкер хоче ввести податок на бонуси і дивіденди топ-менеджерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жан-Клод Юнкер хоче ввести податок на бонуси і дивіденди топ-менеджерів

Казна та Політика
157
Президент Єврогрупи Жан-Клод Юнкер назвав преміальні виплати вищим керівникам європейських компаній "скандальними".
Він запропонував включити в порядок денний майбутньої зустрічі міністрів економіки ЄС питання про розробку заходів, які допоможуть боротися із цим "суспільним бичем".
Відомо, що буде запропоновано ввести спеціальний податок на додаткові виплати, різного роду бонуси і дивіденди, які просто списуються бухгалтерами великих компаній як витрати підприємства.
Дискусії із приводу розміру заробітної плати керівників вищого рангу йдуть давно, але поки безрезультатно. Тільки торік їхні оклади виросли на 40%. У багатьох країнах ЄС, наприклад у Франції, це створює певну напругу в суспільстві. "Ми ризикуємо бути не зрозумілими нашими громадянами, коли закликаємо їх задовольнитися існуючим рівнем заробітної плати, у той час як деякі одержують надмірні доходи", - говорить Юнкер.
Далеко не всі країни Європи готові здійснювати подібний контроль за виплатами "босам" великих підприємств. Для цього потрібна прозорість, воля уряду та активність акціонерів цих компаній. Скандальні історії, коли керівник, що провалив справу, одержує сотні тисяч євро, продовжують розбурхувати європейське суспільство.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас