Кількість людей, що отримують допомогу з безробіття в США, досягла максимуму за 4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість людей, що отримують допомогу з безробіття в США, досягла максимуму за 4 роки

Казна та Політика
95
Число заявок на допомогу з безробіття в США минулого тижня виросло на 6 тис. - до 371 тис. з 365 тис., повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані міністерства праці.
Аналітики очікували підвищення показника на 5 тис.
При цьому кількість людей, що продовжують одержувати допомогу з безробіття, виросла до максимуму більш ніж за чотири роки. За тиждень, що завершився 3 травня, їхнє число збільшилося на 28 тис. - до 3,06 млн чоловік.
Опубліковані дані показують, що ситуація на ринку праці продовжує погіршуватися.
Компанії нарощують темпи скорочення персоналу через найгірший спад на ринку житла за останні чверть століття, що підриває споживчі витрати і негативно впливає на економіку країни в цілому. Підвищення числа безробітних може привести до того, що споживачі почнуть скорочувати витрати, на частку яких припадає дві третини економіки країни.
"Заявки на допомоги продовжать рости через слабку корпоративну звітність, тендітну довіру бізнесу і скорочення економіки, що підштовхує компанії до зменшення робочих сил", - відзначає економіст Moody's Economy.com Раян Світ.
Середньотижнева кількість заявок на допомогу в США з початку цього року становить 356,5 тис. у порівнянні з 321 тис. в 2007 році і 313 тис. в 2006 році
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас