Україна в п'ятницю стане 152-м членом СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в п'ятницю стане 152-м членом СОТ

Казна та Політика
247
Україна 16 травня стане 152-м членом Світової організації торгівлі (СОТ), успішно завершивши багаторічний переговорний процес.
"Ця дата ввійде в історію нашої країни як день, коли Україна була визнана міжнародною громадськістю повноправним членом світового економічного співтовариства", - повідомляє в четвер прес-служба президента.
У повідомленні підкреслюється, що за 14 років переговорів Україна пройшла складний шлях економічних і структурних реформ, трансформації від адміністративно-планової до ринкової економіки, а також завершила двосторонні переговори з 52 країнами-членами СОТ, прийняла більше 50 необхідних для адаптації українського законодавства до вимог СОТ законів.
"Найбільш відчутний і важливий прорив у переговорному процесі досягнуто в 2005-2007 роках, коли Україна одержала статус країни з ринковою економікою з боку ЄС і США, була скасована поправка Джексона-Веніка, завершені переговори з важливими країнами-членами СОТ", - говориться в документі.
У прес-службі відзначають, що членство у СОТ відкрило для України широкі можливості для прискорення розвитку національної економіки за рахунок створення стабільного конкурентного внутрішнього ринку, введення єдиних правил регулювання економічної діяльності.
СОТ створена в 1995 році. Робота організації направлена на розробку і підтримку системи юридичних норм міжнародної торгівлі. Членами СОТ є 152 країни, які здійснюють 97% світового торговельного обороту. Ще близько 30 країн ведуть переговори про вступ в організацію. Головні завдання СОТ - лібералізація міжнародної торгівлі, сприяння економічному зростанню і підвищенню добробуту людей
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас