ВВП єврозони в І кв. виріс на 0,7%, перевищивши прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП єврозони в І кв. виріс на 0,7%, перевищивши прогноз

Казна та Політика
156
ВВП єврозони в першому кварталі виріс на 0,7% щодо четвертого кварталу 2007 року, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на попередні дані Статистичного управління Євросоюзу.
Експерти очікували підвищення цього показника на 0,5%.
Економіка регіону збільшилася в січні-березні на 2,2% у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року, тоді як аналітики прогнозували підйом на 1,9%.
Зростання ВВП єврозони в четвертому кварталі 2007 року склало 0,4% щодо третього і 2,2% щодо того ж періоду 2006 року.
Прискорення темпів зростання регіону обумовлено, головним чином, економічним підйомом у Німеччині і Франції.
У Німеччині підвищення ВВП у першому кварталі стало максимальним за останні 12 років, у Франції - перевершило прогнози експертів. У той же час в Іспанії та Італії спостерігалося ослаблення економічного зростання.
Прискорення темпів зростання ВВП у єврозоні, на думку експертів, виправдовує політику Європейського центрального банку (ЄЦБ), що уже майже два роки втримує незмінною базову процентну ставку на рівні 4% річних, намагаючись упоратися зі збільшенням інфляції.
"Після сильних даних щодо ВВП у першому кварталі, безперечно, в ЄЦБ немає можливості для зниження ставки", - відзначає головний економіст Commerzbank AG у Франкфурті-на-Майні Йорг Кремер.
Інфляція в регіоні сповільнилася у квітні до 0,3% з 1% у попередньому місяці. У річному вирахуванні цей показник опустився до 3,3% з 3,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас