Греції не вистачає палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греції не вистачає палива

Енергетика
162
Страйк водіїв бензовозів у Греції привів до кризи. Через відсутність бензину на АЗС країна практично паралізована - повідомляє портал "auto.mail.ru".
Уже тиждень на грецьких АЗС практично немає бензину. На більшості афінських бензоколонок сьогодні вивішені таблички про відсутність бензину, хоча уряд другий день наймає для доставки на них пального близько 200 невеликих бензовозів приватних фірм, що не беруть участь у страйку. На тих заправках, де з'являється бензин, вишиковуються величезні черги, які доводиться регулювати навіть поліцейським. У декількох місцях відбулися сутички між автолюбителями, деякі з яких спробували налити бензин у пластикові каністри. На заправках ввели ліміт на придбання бензину: не більше ніж на 20 євро на автомашину. У віддалених районах, за повідомленнями місцевих ЗМІ, ціна на літр бензину підскочила з 1,1-1,4 євро до майже 2 євро.
У підсумку в транспортних компаній немає палива на перевезення вантажів. У портах зараз всі склади забиті всілякими товарами, у тому числі і швидкопсувними, які просто неможливо вивести. У деяких супермаркетах і особливо невеликих магазинчиках з'явилися порожні полиці, а фрукти та овочі, м'ясо і риба подорожчали на 10-90%.
Нагадаємо, що причина кризи пов'язана зі страйком водіїв бензовозів. Посилаючись на різке зростання вартості палива, водії бензовозів вимагають від уряду збільшення плати за розвезення палива на 13%. Але при цьому влада погоджується збільшити оклади шоферам лише на 5%. Спроби переговорів між страйкарями та урядом країни поки не увінчалися успіхом.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас