Банк Англії очікує прискорення інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії очікує прискорення інфляції

Валюта
151
Банк Англії заявив, що інфляція буде прискорюватися і це не дозволить ЦБ продовжити скорочення процентних ставок, повідомило агентство Bloomberg.
Прогноз Банку Англії показує, що зростання споживчих цін буде перевищувати верхню межу, установлена урядом на рівні 3%, кілька кварталів. Якщо базова ставка у Великобританії буде знижена до 4,5% річних в 2009 році, як того очікує ринок, інфляція буде вищою від цільового рівня Банку Англії 2% протягом двох років, заявив ЦБ.
При будь-якому подальшому прискоренні інфляції голова британського Центробанку Мервін Кінг за законом повинен буде написати лист міністрові фінансів Алістеру Дарлінгу з поясненнями, як він планує повернути ціни під контроль.
"У цілому ризики для зростання економіки знижуються в середньостроковій перспективі, однак для інфляції вони збільшуються, - говориться у квартальному звіті Банку Англії. - Оскільки основний прогноз - інфляція кілька кварталів буде вище 3%, імовірно, голова ЦБ буде змушений написати кілька відкритих листів міністрові фінансів".
Споживчі ціни у Великобританії у квітні виросли на 3% у порівнянні з тим же місяцем минулого року - рекордний підйом з 2002 року. У березні цей показник становив 2,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас