Що впливає на вартість оренди заміського житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що впливає на вартість оренди заміського житла

Нерухомість
266
Головним критерієм, що впливає на вартість котеджу, є його віддаленість від столиці. Немаловажними є й місцеві пейзажі, наявність лісу, річки або озера, а також прямих під'їзних шляхів. Тому найбільш дорогими і затребуваними є котеджі поблизу Києва, в Обухівському, Вишгородському і Києво-Святошинському районах. Середня ціна досягає 3-7 тисяч доларів. На 2-3 тисячі доларів дешевша оренда будинків у Васильківському, Бородянському і Бориспільському районах. Не менш мальовнича природа у Фастівському, Яготинському і Макарівському районах, але у зв'язку з їхньою віддаленістю від Києва (більше 70 кілометрів) ціна котеджу падає в 4-5 разів - до 1 тисячі доларів на місяць. При цьому попит на житло в цих районах досить низький, тому якісного житла в цих районах мало.
Якщо ви збираєтеся орендувати котедж, в обов'язковому порядку самостійно перевірте, чи відповідає він тим умовам, які вам пообіцяли в агентстві. Орендодавець найчастіше занижує вік будівлі, переоцінює якість ремонту, забуває вказати відсутність теплої води. Саме тому агентства нерухомості не радять клієнтам брати в оренду будинки, орендна вартість яких менша 2 тисяч доларів на місяць.
"Ми часто стикаємося із ситуацією, коли нам пропонують будинки з усіма зручностями. Їх ми і пропонуємо своїм клієнтам, але коли ті приїжджають у котедж, то стикаються із ситуацією, коли його опис не відповідає поданій інформації", - пояснює ситуацію Елеонора, ріелтор компанії "Новий формат", що займається продажем і здачею в оренду приватних будинків.
Виходячи з великого попиту на котеджі, їхні власники віддають перевагу довгостроковій здачі в оренду. Саме тому зняти котедж усього на один місяць досить проблематично, особливо в найбільш популярні місяці року - із травня по вересень.
"Клієнт заощадить 1-2 тисячі доларів, якщо буде знімати будинок на цілий рік, а не на 3-4 місяці в піковий літній період", - говорить менеджер агентства нерухомості "Новий формат".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас