Спекулянти припинили вкладатися в євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спекулянти припинили вкладатися в євро

Валюта
1791
Спекулятивно налаштовані інвестори в США вперше із грудня 2005 року поставили на те, що долар буде дорожчати відносно євро. Про це пише газета The Financial Times з посиланням на дані Chicago Mercantile Exchange і Commodity Futures Trading Commission за тиждень, що завершився 29 квітня.
У такий спосіб трейдери відреагували на чутки про те, що європейська валюта у квітні досягла свого максимуму і більше не буде підвищуватися відносно долара. У минулому місяці євро досяг рекордної позначки 1,6 долара, але вже на початку травня опустився нижче 1,55 долара.
Європейська валюта продовжує дешевшати, навіть незважаючи на те, що влада Європейського Центробанку стверджує про високі інфляційні ризики в регіоні. Це означає, що базова ставка ЄЦБ найближчим часом, швидше за все, не буде знижена. У США ставка, навпаки, знижується, що створює додатковий тиск на курс долара.
На початку 2008 року вважалося, що через ослаблення американської валюти виросли ціни на продукти харчування і на сировину, у тому числі і нафту. Однак після зміцнення долара відносно євро нафта не тільки подешевшала, але й продовжила встановлювати нові історичні максимуми цін.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас