Курпіль: Вступ до СОТ знизить рівень інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курпіль: Вступ до СОТ знизить рівень інфляції

Казна та Політика
360
Вступ у СОТ повинен привести до зниження рівня інфляції. На ринку з'явиться значно більше пропозицій і більш дешевих, і більш якісних товарів.
Це буде підштовхувати вітчизняних товаровиробників до технічного переоснащення та до більш високої продуктивності праці
Про це ІМК ("Інтермедіа консалтинг") заявив народний депутат України від БЮТ Степан Курпіль.
Коментуючи заяву голови Асоціації українських банків Олександра Сугоняко про те, що вступ України у СОТ може привести до переходу української фінансової інфраструктури під іноземний контроль і до втрати державою економічної незалежності, політик повідомив: "Це досить дивна заява. Нам що, у Світову організацію торгівлі не вступати через заяву Сугоняко? Я не розумію, які небезпеки він бачить у вступі України у СОТ".
"У чистому вигляді чисто національного банківського капіталу не існує в жодній країні. Капітал зараз інтернаціональний, процеси глобалізації ніхто не може зупинити. Тому надходження іноземного капіталу в українські банки може тільки позитивно вплинути на українську фінансову систему. Кредитні ресурси на заході значно нижчі. Там, де в наших банках уже присутній іноземний капітал, кредитні ресурси значно дешевші, це видно вже зараз. Я не бачу тут якоїсь загрози для національної безпеки. Якби це дійсно мало місце, то у СОТ не вступала б жодна країна світу".
Відповідаючи на запитання ІМК, чи може щось перешкодити Україні в цю п'ятницю офіційно стати членом СОТ, Курпіль сказав: "Уже ніщо не повинно перешкодити. Хіба що якісь надзвичайні форс-мажорні обставини, або якби ми за цей тиждень прийняли "антисотовий" закон, але цього не відбудеться".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас