Банкіри лякають: СОТ загрожує економічній незалежності України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри лякають: СОТ загрожує економічній незалежності України

Казна та Політика
571
Уже в цю п'ятницю, як очікується, Україна офіційно стане членом Світової організації торгівлі. Голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко в інтерв'ю "Німецькій хвилі" поділився своєю стурбованістю щодо цього.
Вступ України у СОТ може спричинити перехід під іноземний контроль української фінансової інфраструктури і втрату державою економічної незалежності, відзначає Олександр Сугоняко. Він говорить, що іноземні компанії, купуючи українські банки, віддають перевагу кредитуванню споживання.
На тлі урядової політики підвищення зарплати та соціальної допомоги населенню, це приводить до інфляції, збільшення імпорту і фактично підтримує закордонні економіки. Однак, як відзначив Сугоняко, інфляція не становить ніякої проблеми для великих підприємців, інтереси яких представлені в парламентських партіях, в уряді та у президентській команді.
Експерт вважає, що у зв'язку із вступом України у СОТ перед українською владою сьогодні стоїть питання, як зробити вигідним для іноземних банків кредитування не населення, а національної економіки. Якщо влада не могтиме дати відповідь на це питання, малому і середньому бізнесу прийдеться самим іти в політику, відзначив Сугоняко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас