Грінспен: Нафта продовжить дорожчати через обмеження потужностей компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: Нафта продовжить дорожчати через обмеження потужностей компанії

Енергетика
174
Колишній голова Федеральної резервної системи США Алан Грінспен вважає, що ціни на нафту продовжать зростання, оскільки компанії інвестують занадто мало у виробництво та інфраструктуру для того, щоб забезпечити попит, що збільшується, повідомило агентство Bloomberg.
Компанії не роблять достатнього обсягу нових вкладень для того, щоб підтримувати зростання поставок на рівні підвищення попиту, заявив Грінспен на конференції в середу.
Посилення активності на ф'ючерсному ринку розширює сукупний попит на нафту через збільшення обсягів, які необхідно тримати в сховищах для забезпечення контрактів, додав він.
Ціна ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на червень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) піднялася під час торгів у вівторок до нової рекордної позначки - $126,98 за барель.
Учасники ринку стурбовані нестачею дизельного і пічного палива на ринку США. Поставки цих нафтопродуктів у розвинені країни, за даними Міжнародного енергетичного агентства, скоротилися в березні на 6,7% відносного того ж місяця 2007 року
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас