У Білорусії вирішили винищити "човників" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусії вирішили винищити "човників"

Казна та Політика
186
Контроль за переміщенням товарів для особистого користування через митний кордон Білорусії з 15 травня серйозно посилиться, пише газета "Вечірній Брест", посилаючись на представників Брестської митниці.
Товари, ввезені в країну фізичними особами для особистого користування, відтепер будуть строго контролюватися, заявив заступник голови Державного митного комітету Білорусії Сергій Борисюк.
"Насамперед, упорядкування провезення товарів для особистого користування торкнеться фізичних осіб, які безмитно в комерційних обсягах провозять товар через митницю", - сповістив журналістів Борисюк, підкресливши при цьому, що "туристів, громадян, що працюють за кордоном, а також водіїв транспортних засобів, що регулярно здійснюють рейси за межі республіки, ці рекомендації не торкнуться". Слова заступника голови передає інформаційне агентство “Інтерфакс”.
Слід зазначити, що Білорусія йде у зворотному напрямку по шляху, що обрала для себе комуністична Куба, де обмеження, навпаки, знімають. Таким чином, приміром, два місяці тому були зняті обмеження на продаж сучасної комп'ютерної техніки. У Білорусії ж все кардинально навпаки: тепер один раз на два місяці можна буде провезти як максимум 3 одиниці одного найменування товару і не більше 10 найменувань. Один раз за місяць - 3 одиниці одного виду, але не більше 3 найменувань. У випадку якщо громадянинові знадобиться частіше, ніж один раз на тиждень, виїжджати за кордон, він зможе провезти всього лише одну одиницю і тільки одного найменування товарів.
Відповідно до нової постанови, дозволяється ввезти одну одиницю не більше 3 найменувань побутової техніки і предметів тривалого користування з розряду взуття, верхнього одягу. Продуктів харчування ця реформа не торкнеться. У громадян тим часом виникає кілька питань. Наприклад, незрозуміло, чому дозволяється ввезти 35 кілограмів вантажу на суму, розмір якої не перевищує 1 000 євро, а митниця вводить нові обмеження.
За запевненнями самих митників, новий порядок покарає тільки так званих "човників", які під видом товарів для особистого користування провозять продукцію в комерційних обсягах. Реформа не торкнеться туристів, дальнобійників і порядних бізнесменів, яким потрібно постійно виїжджати за кордон. Ця постанова уряду не поширюється також на кілька категорій громадян, до яких належать глави держав та урядів, члени урядових, парламентських та інших офіційних делегацій іноземних держав.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас