Голова ЛУКОЙЛ вважає адекватною ціну бензину в РФ на рівні 1 дол. за літр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЛУКОЙЛ вважає адекватною ціну бензину в РФ на рівні 1 дол. за літр

Енергетика
188
Президент НК "ЛУКОЙЛ" Вагіт Алекперов вважає ціну на бензин, що склалася в районі $1 за літр, адекватною для російського ринку.
"Сьогодні на ринку нафтопродуктів немає монополістів. Це ринок, що регулюється антимонопольним законодавством і повністю транспарентний. Ціна на ньому прив'язана до міжнародного ринку", - пояснив він в інтерв'ю журналу SmartMoney.
При цьому він не виключив можливість дефіциту палива в столиці. "Людина витрачає більше палива, щоб добратися до заправної станції. Незабаром ми будемо змушені всі заправні комплекси прибрати за межі Москви. Тому що така вартість землі", - сказав Алекперов.
За його словами, фактично нову заправку на московському ринку побудувати неможливо. "Це астрономічна ціна, що не окупиться ніколи. На цій землі можна побудувати 15-поверховий будинок. Уряду вигідніше будувати житло, ніж заправні комплекси. Хоча я вважаю, що Москва сьогодні вже підійшла впритул до того, щоб змінити нормативи", - додав він.
"Ми провели перший експеримент: на Олімпійському проспекті зробили убудовану заправку. Але сьогодні нормативи нашої країни не дозволяють нам будувати тротуарні заправки і заправки, убудовані в житлові будинки. У Європі вони працюють. Що, у Парижі чи Англії гірші стандарти, ніж у нас? Сьогоднішні технології не допускають загоряння. Люди курять на заправках", - пояснив президент НК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас