Toyota та інші японські компанії призупинять роботу в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota та інші японські компанії призупинять роботу в Китаї

Казна та Політика
385
Toyota Motor Corp. (TM) і низка інших японських компаній тимчасово призупинили роботу своїх підприємств у китайській провінції Сичуань після сильного землетрусу 12 травня, повідомляє Associated Press.
За рішенням керівництва Toyota, робота на спільному підприємстві в провінції Сичуань зупинена до 6 години ранку 14 травня, поки компанія робить оцінку стану заводу, говориться в заяві прес-служби японського автогіганта. На даний момент Toyota підтвердила, що в безпеці перебувають 1200 з 1600 її співробітників.
Спільне підприємство Toyota і китайського виробника автомобілів FAW випускає мікроавтобуси Coaster і позашляховики Prado. Потужності виробництва дозволяють випускати до 13000 одиниць техніки на рік. За час вимушеного простою при роботі в нормальному режимі підприємство змогло б зробити 80 нових машин.
Крім того, призупинили роботу підприємства з виготовлення електронних компонентів компанії Yamaha Motor Co.'s місті Ченду. Завод Fujitstu Ltd.'s у тому ж місті призупинить роботу в середу.
Міністр економіки Японії Хіроко Ота (Hiroko Ota) у зв'язку із цим заявив, що китайський землетрус, у результаті якого, за деякими даними, загинули 10 тис. чоловік, може опосередковано зробити негативний ефект на японську економіку. “Звичайно ж, у першу чергу під удар попадає економіка Китаю, але після цього піде ефект на економіку Японії,” - сказав міністр, однак додав, що поки не можна говорити про те, наскільки значним буде ефект до того, як стане відомий реальний масштаб збитку для Китаю.
Торік Китай став головним торговельним партнером Японії, відібравши цю роль у США. Обсяг торгівлі між двома головними економіками Далекого Сходу в 2007 році, за даними Японської організації зовнішньої торгівлі, склав $236,6 млрд., що на 12% перевищило показник попереднього року.
Близько 170 японських компаній мають підрозділи і представництвами в Китаї. У цей момент Японія, у тому числі Японська федерація бізнесу, готові надати допомогу в ліквідації наслідків землетрусу і надати товари першої необхідності, але очікують схвалення з боку пекінського уряду.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас