Австралійські банки зливаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійські банки зливаються

Фондовий ринок
228
Другий найбільший банк Австралії з ринковою вартістю близько 64 млрд. австралійських доларів буде створений у випадку злиття Westpac Banking Corp. і St. George Bank Ltd., які є відповідно четвертим і п'ятим за розміром австралійськими банками.
Виконавчий директор банку Westpac Гейл Келлі запропонувала купити конкуруючий St. George Bank, що вона очолювала ще 10 тижнів тому, за 15 млрд. австралійських доларів ($14,1 млрд.).
Келлі стверджує, що об'єднана компанія зможе більш ефективно конкурувати в банківському секторі Австралії. За її словами, злиття дозволить банкам знизити свої витрати і поліпшить доступ до кредитів.
"Келлі протягом декількох років постійно захищала St. George від поглинань, коли вона його очолювала, і зараз вона грає за іншу сторону. Ніхто не знає St. George краще, ніж вона", - говорить Джейсон Тех з Investors Mutual, керуючий $5,7 млрд. Однак, якщо St. George Bank і погодиться на поглинання, угода ще буде повинна одержати схвалення регулювальних органів.
Очікується, що злиття великих австралійських банків стане потрясінням для банківського сектора Австралії і створить найбільшу компанію з надання фінансових послуг. У випадку успіху угоди буде створена кредитна організація з активами на суму більш ніж 500 млрд. австралійських доларів, за розміром яких вона поступиться тільки National Australia Bank.
Після злиття об'єднаний банк стане найбільшим у країні іпотечним кредитором, а його частка на австралійському ринку іпотеки складе близько 25%. Фінансові аналітики вважають, що злиття Westpac і St. George Bank підштовхне трійку найбільших банків Австралії - Rivals Bendigo, Adelaide Bank і Bank of Queensland, які не можуть купити один одного - підсилювати свої позиції за рахунок придбання регіональних банків.
Westpac Banking Corp. - один з найстаріших банків Австралії, заснований в 1817 р. Його підрозділи розташовані в Австралії і Новій Зеландії. У компанії працює близько 28 тис. чоловік. St. George Bank Ltd. був заснований в 1937 р. У банку працює 9 тис. співробітників. St. George Bank став метою для поглинання після того, як його акції торік втратили 28%. Капіталізація St. George Bank зараз оцінюється в розмірі 14,9 млрд. австралійських доларів ($14 млрд.). Тоді як Westpac зміг збільшити свою ринкову вартість до 48,8 млрд. австралійських доларів. Після повідомлень про намір банку Westpac купити St. George Bank Ltd. і створити другу найбільшу в Австралії банківську організацію австралійський біржовий індекс S&P/ASX 200 виріс на 0,6%.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас