Змін в Держбюджет-2008 до цих пір нема. Причина - Конституційний Суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Змін в Держбюджет-2008 до цих пір нема. Причина - Конституційний Суд

Казна та Політика
156
У Верховну Раду дотепер не внесений законопроект про зміни в Державний бюджет України на 2008 рік. Про це повідомив на Погоджувальній раді лідерів фракцій і голів комітетів парламенту голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк.
Він відзначив, що в нього відбулася розмова з міністром фінансів Віктором Пинзеником, що пояснює невнесення законопроекту на розгляд Верховної Ради тим, що уряд очікує рішення Конституційного Суду України щодо відповідності чинного закону про Держбюджет на 2008 рік Конституції України.
Яценюк також повідомив, що на розгляд парламенту не внесений проект програми соціально-економічного розвитку України.
У той же час Яценюк повідомив, що Кабінет міністрів України обіцяє сьогодні передати у Верховну Раду проект закону про держзакупівлі.
"Кабінет міністрів схвалив і сьогодні пообіцяв відправити закон України про державні закупівлі", - сказав він, підкресливши, що у випадку проходження цих процедур у комітеті законопроект буде винесений на розгляд у сесійний зал у четвер, 15 травня.
Нагадаємо, що в Конституційний Суд надійшло подання Верховного Суду і 101 народного депутата із приводу окремих норм закону про Державний бюджет України на 2008 рік і про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо скасування та змін обсягу прав та обов'язків, пільг, компенсацій і гарантій.
У випадку, якщо КС прийме позитивне рішення із приводу цього подання, витрати Держбюджету необхідно буде збільшити на 129 млрд грн, а дефіцит бюджету може збільшитися до 13% ВВП.
Нагадаємо, що раніше основною причиною відсутності змін у Держбюджет було те, що Верховна Рада не бажає затверджує програму діяльності уряду.
На думку прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, той факт, що протягом двох місяців затвердження програми діяльності уряду не було внесено до порядку денного, розцінюється як прояв опору його роботі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас