Ринок нафти активно фіксує прибутки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нафти активно фіксує прибутки

Енергетика
234
Ціна на нафту продовжує помітно падати у вівторок 13 травня після встановлення нового рекорду в понеділок і швидкого відкату униз. Інвестори очікують збільшення запасів "чорного золота" у США та скорочення споживання через землетрус у Китаї.
Ринок нафти знову відробив схему руху останніх місяців, коли при зростанні американського ринку ціна на нафту знижується. Крім того, на котирування нафтових ф'ючерсів роблять понижуючий тиск фактори очікування зростання запасів у США та зміцнення долара. За версією Bloomberg, зростання запасів складе 2,5 млн. барелів, про що повідомить міністерство енергетики в середу 14 травня. При цьому запаси бензину в США також збільшаться.
Крім трохи зміцнілого долара, на ринок впливає фактор землетрусу в Китаї. Багато підприємств у постраждалому районі були змушені призупинити свою роботу. У цілому, попит на енергію в Китаї може знизитися на 5% у короткостроковій перспективі. Втім, це скоріше стосується електрики. Однак спад економічної активності через землетрус, що забрав життя близько 10 тис. чоловік, може позначитися і на попиті на нафту, тим більше, що у квітні китайські підприємства скоротили імпорт нафти через рекордні ціни.
Втім, більш істотний вплив на ринок робить і той факт, що з початку травня ціна на нафту виросла більш ніж на 10%. При цьому спостерігалося стійке зростання із 2 травня по 12 травня, коли був установлений новий історичний рекорд на позначці $126,40. Жоден фінансовий інструмент не міг принести за цей час таку прибутковість, як ф'ючерси на поставку нафти. Однак настільки бурхливе зростання котирувань не могло тривати постійно і вже в понеділок 12 травня на ринку помітно зросли настрої щодо фіксації прибутку.
На азіатських електронних торгах NYMEX падіння котирувань триває. Станом на 9:00 за Москвою, барель нафти марки Light Sweet з поставкою в червні падає в ціні на $0,95 до $123,28. Барель суміші Brent дешевшає на $0,96 до $121,95. Єдина європейська валюта торгується біля $1,5525. Втім, деяке посилення євро щодо понеділка майже ігнорується ринком.
Можливо, що під час регулярної сесії знову повторитися картина понеділка, коли відбувся різкий сплеск котирувань, але настрої щодо фіксації прибутку досить сильні. Тому очікується, що до виходу звіту міністерства енергетики США в середу 14 травня ринок буде мати тенденцію до зниження.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас