У Києві зносять будинки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві зносять будинки

Нерухомість
315
Днями київський мер Леонід Черновецький відвідав мікрорайон старої забудови, де проходить реконструкція житлового фонду (квартал обмежений вулицями Попудренка, Мініна, Червоногвардійською і Червоноткацькою).
За словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, у кварталі, що підлягає реконструкції, буде знесено 59 будинків, з них 37 - житлових і 22 - нежитлових. Зараз тут проживає 700 сімей. Після реконструкції кількість жителів збільшиться до 10 тис. У рамках реконструкції кварталу буде побудовано 14 житлових будинків - це 3 тис. 202 квартири, 2 дитячі садки на 428 місць, паркінги на 2028 місць, продовольчі магазини, пункти побутового обслуговування та інші важливі об'єкти соціальної інфраструктури.
"Для відселення жителів з будинків старої забудови зараз ми будуємо три 22-поверхові будинки на вулиці Краківській, 13. Тут буде 378 одно-, дво-, і трикімнатних квартир площею від 49 до 92 квадратних метрів", - відзначив Басс.
За його словами, також заплановано облаштувати паркінг на 120 машиномісць. На реконструкцію таких кварталів міська влада залучила інвесторів.
Крім цього, Басс додав, що організації Дніпровського району, які розміщалися в 22 будинках, переселені в одну відреконструйовану 8-поверхову будівлю на вулиці Лебедєва 14-а. Це районний військкомат, прокуратура, паспортний стіл, міліція, ДАІ, СБУ.
Раніше Черновецький підписав розпорядження про реконструкцію 10 мікрорайонів старої забудови.
Усього в Києві нараховується близько 3 тис. морально і фізично застарілих будинків, які підлягають реконструкції.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас