Експерти: Єврозона є найпривабливішим регіоном для фондових інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Єврозона є найпривабливішим регіоном для фондових інвестицій

Валюта
143
Країни, що входять до Єврозони, в т.ч. держави Центральної та Східної Європи (ЦСЄ), є найпривабливішими регіонами для фондових інвестицій.
Про це йдеться в опиті експертів фінансового ринку, проведеному Центром досліджень європейської економіки спільно з Erste Bank.
При цьому більшість експертів віддають перевагу менш ризикованому ринку облігацій перед фондовим ринком.
В цілому експерти роблять позитивні прогнози або не чекають істотних змін в ключових показниках зростання економіки країн ЦСЄ. Економічна ситуація оцінюється як прийнятна, крім того очікується зниження темпів інфляції. Не дивлячись на те, що інфляція в Єврозоні досягла найвищого рівня з 1999 р. - 3,5%, експерти очікують поліпшення показників впродовж наступних 6 місяців. Такі оптимістичні оцінки пов'язані в першу чергу з очікуваним зменшенням процентних ставок в Єврозоні.
Досить позитивними також є оцінки фондових ринків. Зростання балансу спостерігається у всіх країнах. Більшість експертів прогнозують зростання фондових показників, у тому числі і зростання фондового індексу ЦСЄ (NTX).
Оцінки поточної економічної ситуації в Чехії, Словаччині та Польщі дуже високі, але експерти очікують зниження темпів зростання економік цих країн, а також зниження темпів інфляції. Як і в попередньому місяці очікується збільшення процентних ставок в Польщі. У Чехії та Словаччині вони залишаться без змін.
В той же час експерти прогнозують збільшення рівня інфляції в Хорватії та Румунії. Тільки в Угорщині очікується пониження рівня інфляції.
Експерти прогнозують підвищення процентних ставок в короткостроковому періоді та пониження - в довгостроковій перспективі. Згідно з результатами опиту слід чекати підвищення курсу валют цих країн по відношенню до євро. Як і у всьому регіоні, прогнози по фондових ринках позитивні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас