Яценюк: Кабмін не вніс на розгляд ВР законопроект про держбюджет-2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Кабмін не вніс на розгляд ВР законопроект про держбюджет-2008

Казна та Політика
110
Кабінет міністрів України не вніс на розгляд Верховної Ради законопроект "Про Державний бюджет України 2008 р.".
Про це заявив на засіданні погоджувальної ради спікер ВР Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, даний законопроект входить до низки негайних законопроектів, які необхідно розглянути ВР. "Мені стало відомо, що Кабмін до цих пір не вніс на розгляд ВР даний законопроект, мотивуючи це тим, що вони звернулися до Конституційного суду України на предмет конституційності нинішнього законопроекту про держбюджет, відзначив Яценюк.
Раніше Яценюк заявляв, що Кабмін внесе на розгляд ВР законопроект про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2008 р." до 28 травня. За його словами, він одержав відповідного листа від прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. "Я сподіваюся, що не тільки закон про держбюджет, але і державна програма соціального розвитку... буде подана до парламенту впродовж цього місяця і розглянута ВР", - сказав спікер.
Відзначимо, Державний бюджет України на 2008 р. був прийнятий ВР 28 грудня 2007 р. Доходи загального фонду держбюджету передбачені на рівні 168 965,709 млн грн, витрати - 186 934,687 млн грн, доходи спеціального фонду - 46 393,683 млн грн, витрати - 48 492,669 млн грн. Держбюджет сформований на базі прогнозу зростання ВВП на рівні 6,8% і інфляція - 9,6%.
У той же час Яценюк додав, що уряд не вніс на розгляд ВР законопроект "Про соціальний розвиток України", який теж відноситься до низки першочергових. "Що стосується закону про держзакупівлі, то мені пообіцяли, що уряд сьогодні зареєструє даний законопроект у ВР і ми швидше за все його розглядатимемо 15 травня в день уряду", - відзначив Яценюк.
Спікер також повідомив, що цього тижня ВР розпочне роботу із заслуховування щорічного звернення Президента України Віктора Ющенка про внутрішнє і зовнішнє положення в державі.
За словами Яценюка, Президент України відповідно до Конституції звернувся з ініціативою щодо свого виступу, і тому відповідно до вимог тимчасового регламенту першим питанням порядку денного засідання 13 травня стане заслуховування звернення Президента.
Крім того, глава держави запропонував, щоб 13 травня також відбулося прийняття присяги суддями Конституційного суду і членами Вищої ради юстиції.
Проте, Яценюк відзначив, що він пропонує, щоб присягу прийняли виключно судді, "по яких немає судових суперечок". "Там є, наскільки мені не змінює пам'ять, три судді, по одному з суддів Конституційного суду є судочинство в судових органах, тому було б логічне, щоб мова йшла виключно про двох суддів Конституційного суду", - сказав Яценюк.
При цьому Яценюк заявив, що 15 травня ВР розглядатиме виключно урядові законопроекти. "Уряд хоче, щоб Верховна Рада в четвер розглядала виключно його законопроекти", - сказав він. Яценюк додав, що Кабмін подав на розгляд парламенту 79 законопроектів, з яких 7, - це нові закони, останні - внесення змін до законів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас