Путін: "Нас не доженуть!" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: "Нас не доженуть!"

Казна та Політика
500
Володимир Путін озвучив свої плани дій на посаді російського прем'єра.
Виступаючи перед депутатами Держдуми в день призначення на нову посаду, екс-президент РФ пообіцяв росіянам зупинити інфляцію та підняти пенсію.
Зокрема, новоспечений російський прем'єр пообіцяв вивести Росію на новий рівень розвитку та обігнати кілька європейських країн за низкою важливих показників. "Незабаром Росія повинна увійти до числа провідних 10-15 країн за рівнем життя" - заявив В.Путін. Також він додав, що Росія цілком може підняти свою конкурентноздатність і за обсягом ВВП обійти Великобританію, зайнявши, таким чином, шосте місце у світі - пише газета "Погляд".
Також серед планів нового російського прем'єра - істотне підвищення трудової пенсії. "Установлюючи рівень мінімальної пенсії, нам більше не можна орієнтуватися на якийсь "середній рівень". Треба домогтися, щоб доходи пенсіонера − з урахуванням пенсії та інших видів соціальної допомоги - були б не нижчими від прожиткового мінімуму, що реально склався в регіоні його проживання" - сказав Путін.
У той же час, залишаються невирішеними кілька економічних проблем, які заважають втіленню амбіційних планів нового Кабміну. Володимир Путін відзначив пріоритет вирішення питань, пов'язаних з житловим будівництвом і податковою стимуляцією економіки. Не забув Володимир Путін і про зростання цін. За його словами, Росія найближчим часом повинна вийти на однозначну цифру інфляції. Тим часом, торік вона перевищила прогнози, досягши майже 12%. Путін, крім того, відзначив, що для незаможних верств населення рівень інфляції досяг 14,5%.
У той же час, Путін вважає, що в першу чергу Кабінет міністрів повинен звернути увагу на сільське господарство. За його словами, 5 млрд. рублів буде виділено з бюджету для підтримки птахівництва, і ще 5 млрд. рублів - для розвитку тваринництва.
Також прем'єра РФ турбує корупція. "Те, що сьогодні відбувається в сфері державних витрат, − не витримує ніякої критики, - заявив Путін. - Будівництва обходяться нам найчастіше в рази дорожче, ніж аналогічні закордонні об'єкти. По суті, ті самі об'єкти в нас дорожчі, ніж у Західній Європі, хоча енергетика дешевша, робоча сила дешевша, а об'єкти дорожчі. І все правильно підраховано, експерти дають оцінки".
Нагадаємо, що Путін вступив на посаду прем'єр-міністра 8 травня.
Це вже не перше прем'єрство Володимира Путіна. Раніше він займав посаду прем'єр-міністра Росії з 16 серпня 1999 року до 7 травня 2000 року, коли склав повноваження, вступаючи на посаду президента РФ.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас