Бюджети США і Великобританії постраждають через проблеми банківського сектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджети США і Великобританії постраждають через проблеми банківського сектора

Валюта
193
Збитки найбільших британських банків у результаті глобальної кредитної кризи негативно позначаться на стані державних фінансів Великобританії через скорочення податкових надходжень від компаній фінансового сектора, пише Financial Times.
За даними британської ділової газети, списання 10 млн. футів, про які в останні кілька тижнів повідомили британські банки Royal Bank of Scotland, HBOS і Lloyds TSB, приведуть до зниження податкових надходжень від цих структур на 2,5 млн. фунтів. Хоча деякі із цих списань будуть здійснені на інших ринках за межами Об'єднаного Королівства, більша частина збитків банківського сектора позначиться на надходженнях у британський бюджет.
Частка податкових надходжень від корпорацій від банківського сектора, що, за прогнозом британського мінфіну, в 2007-08 фінансовому році повинна скласти близько 5%, підкреслює залежність державних фінансів від даної галузі, що в останні роки збільшувала відрахування в британську скарбницю.
В 2005-2006 фінансовому році на банківський, фінансовий сектор і страховиків припадало 11,6 млрд. фунтів податкових надходжень, або близько чверті від всіх корпоративних податків, які надійшли в британський бюджет.
За даними Бюджетного управління Конгресу США, у найбільшій економіці світу списання в результаті кредитної кризи привели до зниження корпоративних податкових відрахувань на 13,6% до $173 млрд. з початку жовтня, коли почався фінансовий рік. В аналогічний період минулого року надходження від корпорацій склали $201 млрд.
Проте, зниження на $28 млрд. не таке значне для бюджету США, якщо враховувати програму стимулювання економіки за рахунок бюджетних коштів у розмірі $150 млрд., схвалену президентом США. Дана програма, що становить в основному набір податкових пільг, слугує основним доводом на користь похмурих прогнозів про те, що бюджетний дефіцит США цього року збільшиться більш ніж у два рази до $400 млрд.
Наскільки серйозним буде удар по британському бюджету, можна буде сказати з більшою визначеністю після того, як HSBC Barclays, що займають відповідно 1-е і 3-є місце за розміром активів серед британських банків, опублікують фінансові звіти за I квартал. За оцінкою аналітиків з Keefe Bruyette & Woods, Barclays повідомить про списання на суму 1,4 млрд. фунтів до сплати податків.
Зниження податкових надходжень від корпорацій - це всього лише одна із причин скорочення дохідної частини бюджету. Скорочення та зниження розмірів бонусів і премій у фінансовому секторі Британії також приведуть до зниження надходжень від сплати прибуткового податку, а скорочення активності на ринку житла позначиться на зменшенні розміру державних зборів.
Дотепер міністерство фінансів Великобританії не переглянуло свій прогноз надходжень від сплати корпоративних податків у поточному фінансовому році. Восени минулого року в уряді Об'єднаного Королівства розраховували одержати від корпорацій податки 2007-08 року в розмірі 47 млрд. фунтів
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас