Експерти: Зростання цін на нафту пов'язано в основному з фундаментальними факторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Зростання цін на нафту пов'язано в основному з фундаментальними факторами

Енергетика
210
Глобальне зростання цін на енергоносії та сільгосптовари пов'язане в основному з фундаментальними факторами, а не з інвестиційною "бульбашкою", вважає більшість американських економістів, опитаних Wall Street Journal.
51% з 55 опитаних експертів назвали головним фактором, що вплинув на збільшення вартості енергоносіїв у світі, попит з боку Китаю та Індії; 41% пов'язали подорожчання сільгосптоварів також зі збільшенням попиту.
Нестачу пропозиції цих товарів назвали причиною 15 і 20% опитаних відповідно.
Незважаючи на це, 11% економістів вважають основною причиною зльоту цін дії спекулянтів, приплив на ринок великого обсягу інвестиційних коштів.
У середньому економісти прогнозують, що під кінець року нафта буде коштувати $93 за барель (проти п'ятничних $126).
Аналітики очікують деякого уповільнення інфляції (consumer-price index) у США - з 4% у березні до 3,6% у червні, зростання ВВП країни в другому кварталі на 0,2% у річному вирахуванні. На їхню думку, темпи зростання економіки США будуть нижчими 2% аж до другого кварталу майбутнього року.
Консенсус-прогноз для базової процентної ставки Федеральної резервної системи США становить 2% аж до кінця року, що означає збереження ціни кредитів американського ЦБ на нинішньому рівні
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас