Сербський уряд затвердив допуск Газпрому до свого газового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сербський уряд затвердив допуск Газпрому до свого газового ринку

Енергетика
80
Коаліційний уряд Сербії на останньому перед парламентськими виборами засіданні затвердив енергетичну угоду з Росією.
Після двох провальних спроб в.о. прем'єра Воїслава Коштуніци поставити це питання на голосування члени уряду одноголосно висловилися за те, щоб відправити документ на ратифікацію в парламент, новий склад якого буде сформований за підсумками позачергових виборів, що відбулися вчора. Це дозволить порушити питання на голосування в сербській скупщині (перше засідання якої повинно відбутися вже в червні), не чекаючи створення чергового коаліційного кабінету міністрів, пише "Час новин".
Дотепер угоду з "Газпромом", що припускає прокладання по території країни трубопроводу "Південний потік", будівництво підземного сховища газу і покупку "Газпром нафтою" контрольного пакета акцій держкомпанії "Нафтова індустрія Сербії" (NIS), блокували міністри з партії президента Бориса Тадича і його політичних союзників.
Однак на прощальному засіданні 9 травня відбулася двоходова комбінація, що дозволила протиборчим сторонам вийти з патової ситуації. Прихильники Коштуніци не стали заважати проєвропейським міністрам затвердити підписану 29 квітня угоду про стабілізацію та асоціацію (САА) Сербії з ЄС. А ті у свою чергу підтримали енергетичний пакт із Росією.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас