Долар відновив зміцнення на фоні думок про перепроданість американської валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар відновив зміцнення на фоні думок про перепроданість американської валюти

Валюта
3232
Американська валюта відновила своє зростання проти японської ієни і євро на азіатських торгах 12 травня. Інвестори усе більше стверджуються в думці, що долар надзвичайно перепроданий, а ФРС США утримається від подальшого пом'якшення монетарної політики.
На торгах у Токіо долар зміцнився до 103,47 ієн до 12:50 за місцевим часом з 102,87 ієн увечері 9 травня в Нью-Йорку. Американська валюта також підсилила свої позиції до $1,5404 за євро з $1,5482 наприкінці минулого тижня. У парі євро-ієна майже немає змін. Євро торгувався по 159,40 ієн у порівнянні з 159,21 ієн наприкінці минулого тижня. Dollar Index, що порівнює американську валюту до шести валют основних торговельних партнерів, виріс до 73,199 з 73,050. Долар також зміцнився до британського фунта стерлінгів до $1,9481 з $1,9539.
На ринку явно підсилюються настрої на користь долара, що відображається на обсязі довгих і коротких позицій. Крім того, у риториці ФРС наступили зміни і Бен Бернанкі (Ben S. Bernanke) знову згадав про інфляцію, а також відзначив, що економіка може почати демонструвати ознаки прискорення найближчим часом. На стрічках інформаційних агентств все частіше зустрічаються повідомлення, що передають думки експертів, які відзначають надзвичайну перепроданість американського долара і неминучість його зміцнення найближчим часом. На боці доларових оптимістів навіть виступив відомий нелюбитель “зеленого” Джим Роджерс, який вважає, що долар приречений на ралі.
Долар також одержує помітну підтримку з боку макроекономічної статистики. Приміром, минулого тижня звіт міністерства праці показав, що у квітні американська економіка втратила менше робочих місць, ніж очікували економісти. Згідно з даними, за квітень число робочих місць скоротилося на 20 тис. замість 75 тис. очікуваних.
Дані щодо активності у виробничому і поза виробничим секторами США також регулярно виявляються кращими від очікуваних. Навпаки, у Європі ситуація стає з кожним місяцем усе менш позитивною. Падіння ділової впевненості в Німеччині і Франції вказують на зростання імовірності зниження ставки ЄЦБ у доступному для огляду майбутньому, що ослаблюючи діє на євро. А от з боку ФРС все-таки очікують паузи в зниженні ставки. Відповідно до ф'ючерсів на рішення ФРС, торгованих на Chicago Board of Trade, ринок оцінює ймовірність збереження ставки в червні на рівні 82%, а її зниження на 25 базисних пункту всього - 18%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас