Нафта може подешевшати на цьому тижні через збільшення постачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подешевшати на цьому тижні через збільшення постачання

Енергетика
184
Ціна нафти може знизитися на цьому тижні на очікуваннях підвищення поставок палива в США, зокрема, через поновлення видобутку в Нігерії, повідомило агентство Bloomberg.
Зменшення вартості нафти очікують 14 з 28, або 50% експертів, що взяли участь в опитуванні наприкінці минулого тижня. Десять респондентів, або 36%, прогнозують підвищення цін, і чотири аналітики вважають, що значних змін не відбудеться.
"Багато хто говорить про нафту біля $150 за барель, але я думаю, що ралі незабаром закінчиться", - заявив президент Strategic Energy & Economic Research Майкл Лінч.
Комерційні запаси нафти в США, за даними міністерства енергетики, виросли минулого тижня на 5,65 млн барелів, досягши максимального рівня із серпня минулого року - 325,6 млн барелів.
Аналітики прогнозують зниження вартості нафти вже 18 тижнів підряд.
Очікували, що нафта подешевшає на минулому тижні, 61% опитаних, однак їхній прогноз не виправдався. Ціна червневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) за підсумками минулого тижня збільшилася на $9,64, або 8,3%, і перебувала на закриття торгів у п'ятницю на позначці $125,96 за барель. При цьому 9 травня вартість палива продемонструвала новий історичний максимум, досягши $126,25 за барель
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас