Венесуела і Китай розширюють співробітництво в сфері видобутку та переробки нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела і Китай розширюють співробітництво в сфері видобутку та переробки нафти

Енергетика
91
Венесуела і КНР підписали в п'ятницю 9 травня угоду про будівництво нафтопереробного підприємства в Китаї, і про створення спільного підприємства з буріння нафтових свердловин у Поясі Оріноко, де Венесуела недавно виявила додаткові 30 млрд. барелів доведених запасів.
Як повідомляє агентство Bloomberg, спільне підприємство між венесуельською Petroleos de Venezuela SA, або PDVSA, і китайською China National Petroleum Corp., або CNPC, буде шукати нафту в районі “Хунін-4”. З боку PDVSA рамкову угоду підписав міністр енергетики та нафти Венесуели Рафаель Рамірес, що також є президентом цієї державної компанії, а з боку CNPC - її віце-президент Чжоу Цзипин. На церемонії також були присутні віце-прем'єр Китаю Ху Лянъю і президент Венесуели Уго Чавес.
На думку Bloomberg, у такий спосіб Китай забезпечує поставки нафти в довгостроковій перспективі, щоб задовольнити високий попит на даний енергоносій. За прогнозами Міжнародного енергетичного агентства, цього року споживання нафти в Китаї збільшиться на 5,3%. А торік, згідно BP Statistical Review, в 2006 році попит там виріс на 6,6%.
Сторони також домовилися почати вивчення питання про будівництво на півдні Китаю нафтопереробного підприємства, потужністю 400 тис. барелів на добу. За словами члена ради директорів і голови спільних підприємств PDVSA Еулохіо дель Піно (Eulogio del Pino), до моменту відкриття підприємства в 2013 році Венесуела зможе повністю забезпечити поставки нафти на нього в необхідному обсязі. Спільне підприємство PDVSA-CNPC буде добувати та поліпшувати дьогтевидну нафту в Поясі Оріноко, і експортувати її в Китай.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас