СКМ продасть SABMiller 99,84% акцій ЗАТ "Сармат" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СКМ продасть SABMiller 99,84% акцій ЗАТ "Сармат"

Фондовий ринок
322
Компанія СКМ досягла принципової домовленості з компанією SABMiller (Лондон, Великобританія) про передачу контролю над 99,84% акцій ЗАТ "Сармат".
Про це повідомляє прес-служба СКМ. Перехід корпоративних прав від СКМ до SABMiller буде здійснений після отримання покупцем всіх необхідних дозвільних документів та після належного оформлення операції.
Зокрема, оформлення досягнутих домовленостей передбачає отримання дозволу антимонопольних органів, а також виконання інших вимог. За згодою сторін, до завершення транзакції деталі домовленості не розголошуються.
Після укладення угоди під управління SABMiller перейде пивоварний завод в Донецьку потужністю 2,9 млн дал на рік.
Відзначимо, що в лютому 2008 р. ЗАТ "Сармат" передало акції чотирьох заводів (ВАТ "Луганський пивоварний завод", ВАТ "Пивобезалкогольний комбінат "Крим", ЗАТ "Дніпропетровський пивоварний завод "Дніпро", ЗАТ "Фірма "Полтавпиво") в статутній фонд ТОВ "Емпоріум", яке на 100% контролюється групою СКМ.
Також необхідно нагадати, що в 2007 р. ЗАТ “Сармат" збільшило чистий збиток на 46,5% порівняно з 2006 роком - до 160,938 млн грн, а її чистий прибуток скоротився на 22,2% - до 390,34 млн грн. Частка групи на українському пивному ринку склала близько 8%.
Компанія СКМ володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу та нерухомості.
До групи СКМ входять компанії Метінвест Холдинг, ДТЕК, Фарлеп-Інвест, Оптіма Телеком, СКМ Фінанс, Сьогодні Мультимедіа, ТРК "Україна", ЕСТА Холдинг, Український Рітейл та інші. 90% акцій ЗАО "СКМ" належить бізнесменові Рінату Ахметову.
SABMiller є третьою за величиною в світі пивоварною компанією після Inbev та Anheuser Busch і виробляє пиво під брендами Miller Lite, Peroni, Castle та низкою інших. Компанія була утворена в 2004 р. шляхом злиття компаній South African Breweries та Miller Brewing. Штаб-квартира компанії розташована в Лондоні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас