Голова китайського центробанку: Китаю необхідно скоротити норму збереження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова китайського центробанку: Китаю необхідно скоротити норму збереження

Казна та Політика
128
Китаю необхідно скоротити частку доходу, що зберігається, щоб збільшити споживчі витрати та зменшити активне сальдо торговельного балансу.
Про це, як повідомляє агентство Bloomberg, керуючий Народного банку Китаю Чжоу Сяочуань заявив у суботу 10 травня, виступаючи на фінансовому форумі в Шанхаї.
За його словами, китайський “уряд пообіцяв збільшити споживчі витрати та скоротити профіцит торговельного балансу та рахунку капіталу, а це зажадає зниження існуючої норми заощадження.
Голова китайського центробанку також сказав, що Китай ставить перед собою суперечливі цілі. “З одного боку, йому необхідно збільшити витрати, щоб скорегувати структуру економічного зростання, але, з іншого боку, необхідно також не допустити того, щоб зайвий попит підігрів інфляцію”, - сказав він.
На його думку, Китаю необхідно збалансувати ці цілі так, щоб люди в більшій мірі витрачали свої заощадження, поки їхні витрати не будуть робити занадто великого тиску на інфляцію. І норма заощадження домогосподарств, таким чином, повинна бути знижена.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас